П`ятниця, 29.03.2024, 09:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Вітаємо на сторінці Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка

Головна » Архів матеріалів

Таблиця дотримання технічних вимог щодо матеріально-технічного, навчально-методичного та інформаційного забезпечення освітньої діяльності у сфері вищої освіти практичного рівня підготовки молодшого спеціаліста (короткий цикл)

Житомирським коледжем культури і мистецтв ім. Івана Огієнка за спеціальністю 5.02020701 «Дизайн» (022 «Дизайн»)

Завантажити


 Відповідно до ухвали Комітету із присудження Премії імені Івана Огієнка від 05 квітня 2017 року Премію імені Івана Огієнка 2017 року, засновану Всеукраїнським товариством Івана Огієнка, Житомирськими обласними державною адміністрацією та радою, Національною Спілкою письменників України, Фондом сприяння розвитку мистецтв, Всеукраїнським товариством «Просвіта» імені Т.Г.Шевченка присуджено:



 

у галузі літератури – Мацьку Віталію Петровичу

у галузі науки – Філіпчуку Георгію Георгійовичу

у галузі освіти – Дацюк Галині Іванівні

у галузі мистецтва – Бутковському Миколі Анатолійовичу
                                     і Буравському Миколі Олександровичу 

у галузі громадської, політичної та духовної діяльності – Святненку Володимиру Григоровичу







 


Бутковський Микола Анатолійович закінчив Московське художнє училище «Пам’яті 1905 року» у 1985 році (майстерня В.Пастухова, О.Авсіяна, М.Булгакова) та Московський державний художній інститут  імені В.І.Сурикова у 1990 році (майстерня Б.Дехтерьова, Г.Мазуріна, Ю.Ракутіна). Від 1992 року викладає спеціальні дисципліни у дитячій художній школі Житомира, від 1997 року в училищі культури. Від 1988 року бере участь у міжнародних та всеукраїнських виставках. У 1991 році організована персональна виставка у селі Кмитів, Коростишівського району, у 1993, 1998, 1999 рр. –  у Житомирі, у 1995р. – у Києві. З 1988 року Микола Бутковський є активним учасником виставок за межами України, зокрема: Черибьорн (Англія) 1988 р., Женева (Швейцарія) 1989 р., Прага (Чехія) 1995 р., Шарлотт (СШС) 1995 р., Фредеріхшаун (Данія) 1999 р., Лондон (Англія) 2001 р., Вюрцбург (Німеччина) 2001 р., Краків (Польща) 2001 р., Паланга (Литва) 2008 р., Краків (Польща) 2009 р., Казань (Татарстан) 2011 р. та ін.

Твори Миколи Бутковського знаходяться у приватних колекціях різних країн світу. Самобутній художник Микола Бутковський займається живописом, станковою і книжковою графікою та левкасом.

Творчості Миколи Бутковського притаманне поєднання минулих і сучасних традицій через призму внутрішніх рефлексій утілення можливостей графічної пластики ікони з різноманітними фактурними нашаруваннями через часову імітацію (В.О.Єршов «Енциклопедія сучасної України», Київ 2004, с. 656). Твори художника сповнені символів і алегорій, одночасно в них «мовою кольорів протилежностей» змальовуються вічні мотиви. У майстерні художника створений оазис, у якому він існує. Художній космос Миколи Бутковського є одночасним поєднанням минулого і майбутнього у вічність.

Микола Бутковський із великим натхненням передає свій досвід молодому поколінню, працюючи викладачем спеціальних дисциплін у Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.

Микола Бутковський –  талановитий живописець. Його творам «Туман над містом», «Коли опадає цвіт», «Свято» та ін. притаманна тема відродження невичерпної духовної скарбниці українського народу національний колорит, висвітлення загальнолюдських духовних істин крізь призму звичаїв і традицій, створених народом упродовж тисячоліть.






 





 


«Великодні дзвони 2017».

1 квітня 2017р. у Житомирському коледжі культури і мистецтв імені Івана Огієнка відбувся ХІ Обласний фестиваль-конкурс «Великодні дзвони 2017».

Це було справжнє свято талантів учнівської молоді. Близько 400 учасників прибули до коледжу з різних районів нашої області: Житомирського, Радомишльського, Новоград-Волинського, Баранівського, Народицького, Пулинського, Хорошівського, Олевського, Малинського, Чуднівського, міста Бердичева, Новоград-Волинського, Житомира  та інших.

Учасники конкурсу брали участь у таких номінаціях: «Народна пісня», «Естрадна пісня», «Художнє читання», «Народна хореографія», «Сучасна хореографія»,«Образотворче мистецтво та декоративно-прикладне мистецтво», «Кіно-,телемистецтво», «Графічний дизайн»,  «Інструментальне  мистецтво».

Ми щиро дякуємо усім учасникам за участь у фестивалі-конкурсі «Великодні дзвони 2017» і чекаємо на нові  зустрічі.

Доля дарує нам декілька варіантів життєвих доріг, але вибрати важливо одну, омріяну з дитинства, яка завжди буде давати людині радість, задоволення, творчу наснагу.

Нехай ваша мрія стане реальністю. Запрошуємо на навчання до Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка і ми допоможемо здійснити ваші мрії! Приходь і твори!

 

 З повагою, директор Житомирського коледжу культури і мистецтв ім.Івана Огієнка, заслужений працівник культури України  М.П.Покропивний.

Завантажити протоколи засідання журі конкурсу (для перегляду).


«…Великий розумом, духом і серцем»

29 березня 2017р. та протягом тижня, який передував даній події, у Житомирському коледжі культури і мистецтв імені Івана Огієнка відбувалися заходи, приурочені світлій пам’яті Івана Огієнка – митрополита Іларіона (15 січня 1882р. - 29 березня 1972р.).

 Бібліотекою  коледжу проведено книжкові виставки, присвячені життю і творчості великого мислителя. Під керівництвом викладача бібліотечних дисциплін Бойко Н.А. студенти створила віртуальну виставку «Апостол правди і життя».

У навчальних групах пройшли виховні години під гаслом «Духовна культура завжди перемагає: історичні уроки Івана Огієнка».

Студенти перших курсів прослухали лекції про державотворчу діяльність Івана Огієнка у Музейній залі Івана Огієнка  Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка, проведені викладачем історії, головою Житомирського обласного осередку Всеукраїнського Товариства Івана Огієнка Н.О.Хом’як. Проведено зустрічі з лауреатами Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка: Покропивним М.П., директором коледжу;          Малиновським Р.Б., головою циклової комісії викладачів хореографії коледжу; Радецьким В.О., викладачем комісії образотворчого мистецтва коледжу.

Циклова комісія соціально-економічних та гуманітарних дисциплін (голова комісії – Грідіна О.В.) провела навчально-творчий звіт про життя і творчість Івана Огієнка – Міністра освіти та віросповідань УНР, перекладача Біблії, митрополита православної церкви, мовознавця, культуролога, засновника та першого ректора Кам’янець-Подільського університету.


01 квітня 2017р.  

Житомирський коледж культури і мистецтв
ім. Івана Огієнка

Запрошує абітурієнтів 2017 року
на XІ обласний фестиваль-конкурс 
учнівської молоді

«Великодні дзвони 2017»

Адреса коледжу: 10008, м. Житомир, вул. Івана Франка, 16
Контактні телефони: 34-14-01; 43-14-74
Факс: (0412) 34 -44-78
E-mail: muza-uk@ukr.net
 

 

Завантажити

Оригінал оголошення

Інформаційний лист


З 21 по 23 квітня 2016 року у м. Житомирі на базі Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка відбувся ІІІ фестиваль екранних мистецтв «ПІЛІГРИМ». 
Засновники Фестивалю:
- управлінням культури Житомирської облдержадміністрації;
- Житомирський коледж культури і мистецтв імені Івана Огієнка; - Спілка кінематографістів України;

Переглянути дипломи та каталог фестивалю можна за посиланнями:
КАТАЛОГ «ПІЛІГРИМ 2016»       Дипломи Фестивалю

Детальніше про подію...


     16 квітня 2016р. у м. Житомир на базі Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка відбувся X обласний фестиваль-конкурс учнівської молоді «Великодні дзвони 2016».

    Для ознайомитись з результатами фестивалю-конкурсу «Великодні дзвони 2016» перейдіть за посиланням 
РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ
.

Детальніше про подію...


Відкрився WEB блог бібліотеки Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.

Запрошуємо відвідати web сторінку блогу бібліотеки нашого коледжу.


« 1 2 3 4 5
Меню сайта
Новини
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Соціальні мережі
Слайдшоу