П`ятниця, 26.04.2024, 01:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Вітаємо на сторінці Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка

Головна » 2019 » Червень » 3 » Передвиборча програма
18:22
Передвиборча програма

  Сила нації  – в силі її культури

Іван Огієнко

 

Інформація про кандидата

Народився 25 травня 1966 року, в смт.Ружин, Житомирської області.

Українець.

Освіта: Житомирський державний педагогічний університет ім. Івана Франка, спеціальність «Українська мова і література» (2003р.)

Державні нагороди: Заслужений працівник культури України (2010), лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка (2012). Нагороджений відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» (2013).  За заслуги у відродженні духовності в Україні та утвердження Помісної Української православної церкви нагороджений Орденом Святого Архистратига Михаїла (2006). За вагомий особистий внесок у справу українського національного відродження, розбудову та зміцнення української держави нагороджений медаллю «Будівничий України» (2018).

Досвід роботи у галузі культури та освіти: артист оркестру Житомирської обласної філармонії (1986), керівник духового оркестру Житомирського заводу «Хімволокно» (1988), викладач Житомирської ДМШ №4 (1988),  артист оркестру фольклорного ансамблю «Родослав» (1991), заступник директора фольклорного ансамблю «Родослав» (1991), директор-розпорядник фольклорного ансамблю «Родослав» (1996), директор обласного центру народної творчості (2000).

З 2004 року – директор Житомирського коледжу культури і мистецтв                 ім. Івана Огієнка.

Зініціював та імплементував наступні інноваційні проекти на базі коледжу:

  • Міжнародний фестиваль інструментальної музики «Сонячні кларнети»;
  • Обласний дитячий конкурс виконавців на духових та ударних інструментах «Сонячна галактика» у рамках Міжнародного фестивалю інструментальної музики «Сонячні кларнети»;
  • Книжкова гостина «Сонячне слово»;
  • Вокально - хоровий фестиваль «Сонячний струм»;
  • Обласний фестиваль «Великодні дзвони»;
  • Фестиваль Екранних Мистецтв «Пілігрим».

 

Передвиборча програма

кандидата на посаду директора

Житомирського коледжу

культури і мистецтв ім. Івана Огієнка

Житомирської обласної ради

Покропивного Миколи Петровича

 

У своїй діяльності директор керується Конституцією і законами України, указами Президента України, рішеннями Уряду України, органів управління освіти всіх рівнів з питань освіти і виховання; органів управління культури та туризму, правилами і вимогами нормативних документів з охорони праці, протипожежної безпеки, а також Статутом і нормативними актами коледжу, в тому числі посадовою інструкцією, трудовим договором (контрактом), дотримується Конвенції про права дитини.

 

Шановні колеги і  співпрацівники!

Дорогі студенти!

 

Зміни потрібно починати з себе,

ініціювати  й упроваджувати реформи

у своєму колективі.

 

Головними шляхами розвитку коледжу у сучасному глобалізованому суспільстві є пошук і творчість, освіта й інновація, інтеграція яких має бути спрямована на посилення позиції коледжу як провідного навчального закладу культури і мистецтв Житомирщини, центру культурно-мистецького життя нашого краю.

Унаслідок цього ми ставимо наступні пріоритети

Житомирський коледж культури і мистецтв імені Івана Огієнка це сучасний заклад вищої освіти І рівня акредитації, центр культури, осередок мистецтва, освіти, науки, духовності, який об’єднує національно свідому амбітну у досягненні успіху молодь України, гарантує рівні можливості і ставлення, де потужний викладацький склад відчуває свободу творчості, прийняття рішення, несе відповідальність за репутацію закладу  і пишається своїми випускниками. Якість, конкурентоспроможність, працевлаштування майбутніх фахівців культури і мистецтва є визначальними критеріями освітньо-виховної діяльності.

Система управління коледжем

У період законодавчих змін і галузевих реформ на загальнодержавному рівні головним пріоритетом є збереження статусу коледжу як навчального закладу, що забезпечує високий рівень майбутніх фахівців культури і мистецтв. Із цією метою необхідно проводити роботу щодо підвищення рівня освітньо-інноваційного менеджменту, якісного рівня викладацького складу, шляхом заохочення молодих педагогів до наукової роботи та залучення до викладацької діяльності видатних науковців й освітян, провідних діячів культури та мистецтв, забезпечення  можливостей перепідготовки працівників викладачів  за сучасними програмами у контексті безперервної освіти, сприяти їх систематичному стажуванню у провідних вищих навчальних закладах.

На перспективу коледж матиме можливість надавати базову вищу освіту і випускники отримуватимуть освітньо-кваліфікаційний рівень – молодший бакалавр та бакалавр (відповідно до законодавчого забезпечення цього процесу).

Формування системи мотивації та матеріальних стимулів за творчі досягнення і особистий внесок співробітників у вирішенні завдань коледжу є гарантованою умовою злагодженої роботи колективу. Демократичність, публічність, відкритість та колегіальність у прийнятті рішень;  право на конструктивну критику та увага до критики, стабільність, системність, результативність, позитивне  світосприйняття, мотивація на успішність  є принципами менеджменту  і взаємодії з персоналом, педагогічним колективом і здобувачами освіти.

Освітня діяльність

Чітка організація навчального процесу  є запорукою якості освітніх послуг. Успішна діяльність навчального закладу може бути тільки за умови гармонійного поєднання якісної організації навчально-виховного процесу та забезпечення інтересів усіх його учасників. Студент – головна постать у коледжі, навколо якої і заради якої відбувається вся навчально-виховна та організаційно-творча діяльність. «Людина кожна – то перлина», - писав Іван Огієнко, і саме цей вислів  має служити фундаментальним постулатом стосунків «надавачі освітніх послуг -  здобувачі освіти».

Забезпечення активного, відвертого партнерського діалогу зі студентами, залучення їх до вирішення важливих питань життя навчального закладу, створення дієвого алгоритму взаємодії зі студентами, викладачами й адміністрацією коледжу – єдиний шлях до поставленої мети.

Метою освітньої діяльності коледжу є  створення комплексної збалансованої навчальної моделі з висхідним випереджальним розвитком, у результаті якого відбувається формування конкурентоздатного фахівця, підготовленого за компетентнісним підходом і орієнтованого на успішну реалізацію за професією у сфері культури і мистецтва.

Зважаючи на це, основними завданнями, реалізація яких сприятиме формуванню базових професійних знань і компетентностей студентів, на даний період є:

  • гармонізація навчальних планів, робочих навчальних програм  з урахуванням досвіду провідних європейських навчальних закладів відповідного рівня галузі культури і мистецтва;
  • орієнтація  на формування компетентностей майбутніх фахівців культури і мистецтва;
  • розвиток інтелектуальних ресурсів;
  • формування інноваційних освітніх підходів, які спираються на попередній досвід і готують компетентного фахівця до творчої роботи;
  • запровадження  інноваційних освітніх технологіїй, зокрема  інтерактивних і SMART- технологій навчання, відповідно здійснюючи модернізацію матеріально-технічних баз;
  • підвищення соціальної відповідальності коледжу за формування ціннісних орієнтирів майбутніх фахівців ;
  • постійне і систематичне проведення  роботи з духовного і патріотичного виховання молоді;
  • створення дискусійних платформ взаємодії для вирішення нагальних проблем коледжу;  
  • формування світоглядних позицій майбутніх працівників галузі культури і мистецтва на основі знань історико-культурної спадщини України та світу, турбота про збереження і примноження національної духовної скарбниці та світової культурної спадщини.

Профорієнтаційна діяльність

Профорієнтаційна діяльність – це передумова існування завтрашнього дня коледжу і ресурс можливостей у майбутньому.

Наша мета збільшення кількості професійно орієнтованих, добре підготовлених абітурієнтів, шляхом оптимізації  й інтенсифікації роботи із вивчення потреб регіону й України в кадрових ресурсах фахівців культури і мистецтва.

Першочерговими завданнями на шляху до даної мети мають бути:

  • функціонування приймальної комісії та діяльність усіх відділів, спрямована на рекламу освітніх послуг коледжу  та утвердження авторитету коледжу на ринку освітніх послуг;
  • здійснення моніторинг у ефективності працевлаштування та закріплення випускників у закладах культури і мистецтва ;
  • забезпечення умов для особистісного і професійного розвитку студентів  з метою усвідомлення студентом того, що унікальний набір його індивідуальних властивостей, здібностей, потреб, бажань корелює з обраним фахом, тим самим сформувати і гарантувати задоволеність студента вибором професії;
  • укладання угод про співпрацю з школами естетичного виховання, гуртками при палацах культури , будинках творчості та іншими закладами культури і мистецтв, як наприклад, з Брусилівською гімназією. 

Міжнародне співробітництво

            Уже стало доброю традицією проведення на базі коледжу щорічної культурно-мистецької акції – Міжнародного фестивалю інструментальної музики «Сонячні кларнети», гостями якого є музиканти оперних театрів, солісти симфонічних оркестрів Вірменії, Білорусії,Сербії, Франції, Швейцарії, Німеччини та інших країн. Під час фестивалю проводяться майстер-класи, наукові конференції, виставки музичних інструментів та аксесуарів, презентації книг, які сприяють конструктивній співпраці на міжнародному терені,  популяризації музичного мистецтва в цілому і нашого коледжу зокрема.

Я, Покропивний Микола Петрович, усвідомлюю свою відповідальність перед колективом і студентством, спираючись на вашу підтримку, використовуючи багаторічний досвід роботи і виховання власних дітей, поважаючи і цінуючи  кожного з вас, готовий старанно  і наполегливо працювати на посаді директора коледжу.

Найголовніше завдання на сьогодні – зберегти навчальний заклад, кожне робоче місце викладача та співробітника, збільшити контингент студентів, упевнено розвиватись, зміцнити авторитет коледжу на ринку освітніх послуг.

У програмі визначено стратегічний напрям розвитку нашого закладу вищої освіти, виконання, запровадження і реалізація якого, без сумніву, можлива лише за участі і підтримки усіх педагогічних працівників, співробітників та студентів, які самовіддано присвятили своє життя культурі і мистецтву.

 

Микола Покропивний       

Переглядів: 761 | Додав: qbotemmq | Рейтинг: 0.0/0
Меню сайта
Новини
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Соціальні мережі
Слайдшоу